2020-03-18 13:35
Puistolan Urheilijat ry

Puistolan Urheilijoiden hallituksen tiedote 18.3.2020 poikkeustilanteessa

Puistolan Urheilijoiden hallituksen tiedote 18.3.2020 poikkeustilanteessa.

Lähtökohta ja yleisiä perusteita
Puistolan Urheilijoiden seuratoiminta on koko muun yhteiskunnan kanssa yllättävässä tilanteessa. Suomen hallitus on todennut maassa vallitsevan poikkeustilan ja vallitsevan koronavirustilanteen takia valmiuslaki astuu voimaan 18.3.2020. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan toiminta.

Kolmannen sektorin toimijoina urheiluseurat eivät ole voittoa tavoittelevia tahoja, vaan toimintamaksuilla katetaan toiminnasta syntyviä kuluja. Vaikka seurat eivät voi tässä poikkeustilanteessa tarjota normaalia, ohjattua toimintaa, on suurella osalla seuroista yhä juoksevia kuluja mm. tilavuokrien, palkkojen ja järjestelmäkulujen osalta.

Tilanne on seurojen talouden ja toiminnan jatkuvuuden kannalta erittäin haastava
Puistolan Urheilijoissa toivomme, että yhteisöllinen seurahenki auttaa kannattelemaan meidät kaikki ajankohdan ylitse. PuiU on parhaimmillaan yhteisö, jonka jäsenet yhdessä tukevat ja omalla toiminnallaan auttavat tässä vaikeassa tilanteessa, jotta oman seuran toiminta voi jatkua normaalisti poikkeustilan jälkeen.

Koronaviruksen vaikutus seuran toimintamaksuihin

Poikkeustilan ajaksi yhteiskunnassa annetut ohjeistukset ja toimenpiteet ovat vaikuttaneet PuiU:n harjoituksien ja tapahtumien peruuttamiseen.

• Toimintamaksun lähtökohtana on toiminnan kustannusten jakaminen osallistujien kesken. Harjoituksen ja tapahtuman järjestämisen kulut ovat pääosin kiinteitä, jolloin palautettavaa ei synny.
• Force majeure eli ylivoimainen este kuten tämä poikkeustila on, on peruste siihen, että seura voi pitää kerätyt toimintamaksut, vaikka harjoitus tai tapahtuma olisi peruttu. Tämä koskee PuiU:n osalta seuraavia jaostoja: tennis-, sulkapallo-, kuntoliikunta- ja karatejaosto.
• Jalkapallojaostossa kerätään kk-maksuja (toimintamaksuja). Hallitus linjasi, että on perusteltua kerätä kuukausimaksut täysimääräisinä maalis- ja huhtikuun osalta, koska erityisesti alkuvuodesta on muodostunut esim. kenttäkuluja, jotka pääosin erääntyvät vasta maalis- ja huhtikuussa.
• Seura on ryhtynyt toimenpiteisiin kustannusten vähentämiseksi ja tilanteen pitkittyessä joudumme tekemään vaikeita päätöksiä.
• Pyydämme teitä antamaan työrauhan eri johto- ja hallitusryhmillemme, näissä työskentelee paljon vapaaehtoisia. Seuran hallitus ja jaostojen johtoryhmät tiedottavat parhaansa mukaan.
• Toivomme poikkeustilan päättyvän mahdollisimman pian ja aloitamme toiminnan heti, kun se on mahdollista. Poikkeustila on nyt asetettu kestämään 13.4. saakka.

Kannustamme teitä kaikkia nyt liikkumaan yksin tai yhdessä perheen tai kaverin kanssa, menemään lenkille tai tekemään ulkokentälle omaehtoisia treenejä. Pidetään itsestämme ja läheisistämme huolta!

Puistolan Urheilijat ry hallitus